Irma Hulscher
1990 – Heden
Irma Hulscher, geboren 17 april 1961 in Amsterdam.

Na de opleiding tot schoonheidsspecialiste opende Irma in 1982  op 21-jarige leeftijd haar schoonheidssalon L’ Equipage aan de Jan van Galenstraat in Amsterdam. In 1990 volgde zij haar eerste cursus voor PMU. Hieronder een compleet overzicht.

1990
Na vele specialisaties en de (toentertijd C-) Voortgezette Opleiding tot lerares, volgde zij – met een voorliefde voor het tekenen van vooral portretten – haar eerste 3-daagse cursus voor Permanente Make-up. Al snel bleek dit te weinig en volgde Irma in Duitsland verschillende opleidingen bij Long Time Liner in München.
1994
Irma opent tweede salon, Beauty Flash, in Vinkeveen. Permanente Make-up werd een veel gevraagde behandeling. In dit jaar werd Irma genomineerd voor Schoonheidsspecialiste van het Jaar.
1996
De ANBOS heeft sinds 1995 de specialisatie “Permanente Make-up” in het leven geroepen. In dit jaar behaald Irma deze specialisatie.
1998
Een verhuizing naar Almere deed Irma direct besluiten het roer om te gooien: zij doet vanaf nu alleen nog PMU behandelingen en geen gezichtsbehandelingen meer. 10 jaar lang werkte zij full-time 5 dagen in de week met PMU.
De drang om kennis en ervaring over te dragen werd steeds groter.
}}
2011
De nieuwe opleiding: Basisopleiding PMU start. Leerlingen leren alles over het vak betreffende de wenkbrauwen en eyeliner. Na de Basisopleiding kan er apart ingeschreven worden voor de Master Dermatografie en Master Lippen.
ww
2013
Irma jureert in Moskou tijdens de wedstrijd: “De beste PMU-specialist van Rusland” en geeft een workshop op het PMU Congres aldaar aan circa 100 specialisten. Het nieuwe boek komt uit: ‘Handboek voor Medische Pigmentatie & Corrigeren van PMU’. Op uitnodiging spreek Irma – op de “2nd International Conference and Exhibition on Cosmetology & Trichology in Chicago”, over de mogelijkheden met Dermatografie. Op uitnodiging geeft Irma een Masterclass in Oslo over kleurentheorie.
2014
Irma Hulscher lanceert het eerste vakblad voor PMU: ‘PMU Professional Magazine’. Een 60-pagina’s tellend vakblad vol tips voor de specialist. Ook wordt op deze dag de brochure ‘Borstreconstructie. En dan…’ gepresenteerd. Een klein boekje met informatie over de nieuwste mogelijkheden van het pigmenteren van de areola.
2015
Introductie in Nederland: de Penseeltechniek. Nieuwe manier van pigmenteren van de fijnste hairstrokes. De huid wordt minimaal belast. In Mei 2015 geven Ihrye Choi en Irma Hulscher een trainingsdag Medische Pigmentatie bij het bedrijf Lee@Cheaum in Seoul, Zuid Korea!
2016
Het Digitale PMU-handboek is klaar. Een soort App Inclusief filmpjes van alle Masterclasses en voorleesknop bij dyslexie. Voor hen die elders een korte PMU-opleiding hebben gevolgd of gáán volgen, is dit Digitale PMU-Boek een sterke aanrader! Lees hier meer over op de Webshop/Boeken.

2017
Een uitbreiding van de Master Dermatografie. Nieuwe behandelingen ontwikkelt voor onder andere wijnvlekken en littekens.
2020 Nieuwe aanvulling in het Digitale PMU-boek. De 'App' waarin alle Masterclasses staan en boeken zijn verwerkt. Aanvulling: Dermtografie, Areola, Littekens, GGD-Keuring en Ombre Brows.
Positieve klanten
Geslaagde kandidaten
Succesvolle behandelingen
2000
Irma gaat vanaf dit jaar regelmatig naar Amerika naar congressen van de American Academy for Micropigmentation (AAM) en de Society for Permanent Cosmetic Professionals (SPCP). Hier volgde zij tevens vele extra lessen van hoog aangeschreven Amerikaanse collega’s.
2002
De hairstrokestechniek doet zijn intrede. Deze techniek met een geheel andere naald (4-flat) leerde Irma, samen met de smudgy eyeliner, op een congres van de SPCP.
2003
Irma brengt haar eerste twee boeken: “ Handboek voor permanente make-up” en het consumentenboekje “101 Vragen over permanente make-up” uit.
vv
2004
Voor de ANBOS verzorgt Irma de nascholingsdagen voor PMU
bb
2006
Het boekje “Alles over wenkbrauw” wordt uitgebracht.
ll
2007
De start wordt gemaakt met het opzetten van de Academie voor PMU. De lesstof wordt geschreven en verder ontwikkeld.
2009
De deuren van de Academie gaan open en de eerste Master Classes worden gegeven. De Academie pigmenten worden gelanceerd. Er zijn meer dan 50 kleuren.
NN
2010
De eerste groep studenten start de allround opleiding tot PMU-specialist.
Irma richt de NSGP op: De Nederlandse Stichting voor Geregistreerde PMU-specialisten
In één jaar bent u gediplomeerd PMU-specialist!

Video’s

Irma Hulscher

Irma Hulscher past sinds 1990 permanente make-up behandelingen toe. Zij volgde vele cursussen in Nederland, Duitsland, Italie, Rusland en Amerika. Irma verzamelde boekenkasten vol informatie van over de hele wereld.

In 2007 startte zij met het geven van de eerste Masterclass Hairstrokes & BrowDesign, een veelgevraagde specialisatie van vele PMU-collega’s. Al snel merkte Irma dat de kennis van naalden, pengebruik, kleurkeuze en tekenvaardigheid beter kon. Specialistes die de Masterclass hadden gevolgd vroegen om meer

Geen half werk

Irma houdt wat haar werk betreft van perfectie en heeft ruim 2 jaar de tijd genomen een unieke opleiding te schrijven en te starten: een eenjarige vakopleiding tot allround PMU-specialist/Dermatografe. Een wereldprimeur!

Het Digitale PMU-vakboek is een soort App waarop je alle Masterclasses vindt, gegeven door Irma. Heb je elders een korte PMU-opleiding gevolgd of gá je die volgen? Schaf dan deze waardevolle App aan! Zie onze webshop wát je allemaal leert, zowel theoretisch als praktisch!

Boeken van Irma

Naast de 2 vakboeken heeft Irma Hulscher nu ook het Digitale PMU-boek ontwikkeld. Dit digitale boek (een soort App op de telefoon en thuiscomputer) geldt als leidraad tijdens de Basisopleiding.

Pigmentenboek Academie (gratis bij 3 pigmenten)
ISBN 90-807927-1-
€5,95
De pigmenten van de Academie zijn allen beschreven in het pigmentenboekje. Bij aanschaf van 3 pigmenten is het pigmentenboekje gratis. Er staan handige tips over het gebruik van deze pigmenten. Zie onze webshop voor een  uitgebreide beschrijving!
Handboek voor Permanente Make-up
ISBN 90-807927-1-
€27,50
Dit boek is geschreven om ervaring en kennis over PMU te delen met collega’s. Alle facetten van het PMU vak komen uitgebreid aan de orde, ondersteunt door mooie illustraties en foto’s. Hét vakboek dat als basis dient bij de opleiding. ISBN 90-807927-1-
101 Vragen en antwoorden op het gebied van permanente make-up
Meest verkocht *
€3,00
Het boekje dat niet in uw wachtkamer mag ontbreken is het boekje: 101 Vragen en antwoorden over permanente make-up. Voorin is er een kader vrijgelaten waarin u uw logo kunt plaatsen. Full colour. ISBN 90-807927-2-1
Nieuw!
Handboek voor Medische Pigmentatie
€29,95
Dit handboek gaat over het toepassen van medische pigmentaties, dermatografie  en het corrigeren van foutieve permanente make-up. Het boek wordt als vakboek bij de opleiding gebruikt, ook als naslagwerk! ISBN 978-90-9027433-1
Volg ons via social media!
FOLLOW US

© Copyright 2017 PROBEGIN B.V.